2012. május 24., csütörtök

Dunai Szigetek bejegyzés író pályázat!

 
Egyrészt a Dunáról blogot írni nagyon hálás feladat. A Földgömb egészéhez képest nem túl nagy ez a 801000 négyzetkilométer terület és a homályos távolba vesző valamivel több mint 2 millió év. Viszont hatalmas ismeretanyag egyetlen ember számára. Kimeríthetetlen téma, megannyi érintett tudományterület a vízépítéstől a régészeten át a növényi társulások vizsgálatáig. Mindenhez azonban én sem értek sajnos és bármennyire is szeretnék, de mindenhova nem tudok eljutni. 
 
Másrészt múlt héten részt vettünk kis csapatunkkal a Nemerkényi Antal földrajzversenyen, melyet az eltés geográfusok szerveztek. Sikerült az előkelő második helyet megszereznük egy nagyon erős mezőnyben. A 4 napos prágai hétvégét jelentő fődíjról sajnos lemaradtunk. Ellenben gazdagabbak lettünk egy-egy éves A Földgömb előfizetéssel.

Hogyan kapcsolódik egymáshoz ez a két bekezdés?

Sok ember van, aki úgy ismeri a Szigetközt vagy a Gemencet, mint a tenyerét, van aki horgászott már a Duna-deltában, másról tudom, hogy a kedvenc szigete a Népsziget és ott ismer minden büfét és csónakházat. Megint más ember az egész életét a vízen töltötte, kajakban, kenuban, kielboat-ban. Van aki ismeri a Duna part összes fáját, virágát, vízi mikroorganizmusát. Kár lenne, ha ez a sok tudás a "fiókban maradna". Mivel nekem már van Földgömb előfizetésem a Magyar Földrajzi Társaság tagságából adódóan, ezért a nyereményemet szeretném felajánlani valaki másnak. Mégpedig egy olyan valakinek, aki az elkövetkező hónapban megírja a Dunai Szigetek blogra a legjobb, legérdekesebb, legtartalmasabb bejegyzést.
 


Az egyszerűség kedvéért: Dunai Szigetek bejegyzésírói versenyt hirdetek!

Tartalmi megkötés nincsen, a pályamű kapcsolódjon valamilyen szinten a Dunához. Nem utolsó szempont a pozitív tartalom, szemlélet.
Legyen benne legalább 4 fénykép, térképmelléklet vagy saját szerkesztésű ábra.
Minimum 1500 karakter hosszúságú legyen szóközöket és írásjeleket beleértve (ez nem olyan sok mint amennyinek elsőre tűnik).

A pályázat leadásának határideje: 2012. június 25.

Fődíj: EGYÉVES A FÖLDGÖMB ELŐFIZETÉS

Díjazás: Reményeim szerint, ha egynél több írás érkezik be, akkor a pályázók egymás munkáit fogják elolvasni, majd értékelni. Ha döntésük következtében szavazategyenlőség alakulna ki, akkor még azt a két írást külön értékelik. A legjobb írások a Dunai Szigetek blogon is olvashatók lesznek.

Az írásokat és a pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a dunaiszigetek@gmail.com címre várom.

Jó munkát kívánok mindenkinek!

Szávoszt-Vass Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...