2013. április 14., vasárnap

A Dunai Szigetek fotópályázat nyertesei


Megvannak a legelső Dunai Szigetek fotópályázat nyertesei! 

Elöljáróban szeretném megköszönni a rengeteg fényképet, ugyanis a közzétetteknél jóval többet kaptam, melyek közül sok gyönyörű kép nem kerülhetett be a versenybe, ugyanis nem volt rajtuk sziget. Tulajdonképpen számomra is meglepő volt a lelkesedés, hiszen 27 pályázó 64 képet küldött be. Előzetesen nagyjából feleennyire számítottam. Voltak olyan képek is, melyek láttán alig tudtam megállni, hogy ne szavazzak, szerencsére egyikük így is díjazott lett. :) Nos hát akkor lássuk, ki nyerte meg a fődíjként felajánlott négy térképet!


A közönségdíjas képért járó, Szarvas András által felajánlott Csepel-sziget térképet hatalmas többséggel Botos Barbara nyerte meg. Pályamunka címe: Apa és fia a parton. A képen a ráckevei Angyali-sziget látható. Csodálatos hely, érdemes felkeresni!


Az első három helyezett kiválasztásában csak az vehetett részt, aki vette a fáradságot és küldött be képet a pályázatra. Ezzel szerettem volna a fődíjaknál elkerülni azt, hogy a legtöbb "ismerőssel" rendelkező pályázót díjazzam. A pályázók három képre szavazhattak, sorszámmal ellátva, ez alapján kaptak súlyozást a képek. Az első hely 3 pontot ért, a 2. kettőt és a 3. egyet. Erre azért volt szükség, mert 27 szavazat oszlott volna meg 64 képre, így várható volt, hogy holtverseny alakulhat ki. Így is történt.

A harmadik helyen három kép ért el tíz pontot, egyikük a második helyezést elért kép tulajdonosa volt, neki külön gratulálok ezért! A sorrendet - ahogy a pályázati kiírásban olvashatta mindenki - ebben az esetben a közönség döntötte el.

Így végül is egyszerre holtversenyben és tornymagasan lett harmadik: Lőrincz Gábor: Sólyom-sziget és Szentendrei-sziget a Visegrádi Fellegvárból című alkotása. A képhez annyit tennék hozzá, hogy a Sólyom-sziget éppenhogy lemaradt a bal oldalról, a háttérben lévő két sziget egyelőre névtelen.  Ez azonban nem kisebbíti a kép szépségét, hangulatos áprilisi kép, szinte túrázásra csábítja az embert. Lőrincz Gábor nyereménye: 1db Csepel-sziget és 1 db Gemenc térkép.


A második helyen Rákos Péter képe végzett 12 ponttal: Egyfás sziget a ködben. Külön érdeme a képnek, hogy decemberben készült, vizitúra alkalmával a Luppa-sziget melletti Egyfás-szigetről, mely annak idején még a papír tízforintos tervezőjét is megihlette. Az ember szinte nyakában érzi a szitáló téli ködöt a kép láttán. Külön öröm, hogy egy egész sziget ráfért a képre! Nyereménye: 1db Csepel-sziget, 1 db Gemenc térkép és 1 db Szigetköz térkép.


Az első helyezett kép végül 15 ponttal Szabó Gáboré lett: A nyugalom szigete, Neszmélyi mellékág sóderkúpja. Ha az előzőnél elmondtam, elmondom itt is, külön öröm, hogy ez a földdarab egészben ráfért a képre. Már amikor megkaptam ezt a képet sejtettem, hogy legalább dobogós lesz. Szinte kedve szottyan az embernek elfoglalni azt a másik horgásszéket. Az első helyezésért járó jutalom: Csepel-sziget, Gemenc, Szigetköz és Gerecse térképek.


Gratulálok a nyerteseknek! Mindenki másnak pedig köszönöm a lelkesedést, és ígérem lesz még lehetőség képeket beküldeni, talán egy másféle tematikával!

A többi kép ezen a linken érhető el: http://dunaiszigetek.blogspot.hu/p/fotopalyazat.html

Köszönet Szarvas Andrásnak és térképkészítő műhelyének a felajánlott térképekért. Nélküle ez a fotópályázat nem jöhetett volna létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...